Vin og mad

 
Reservation
 
AGDE- Vin og mad
 

MAD - At spise ude er dejligt, men at lave mad hjemme i huset er ingen straf, når både faciliterne i køkkenet og råvarerne er strålende.
Marked - Hver torsdag er der marked i Agde, hvor man kan købe sig fattig i skøn ost, friske grøntsager og fisk, superlækker hjemmerøget skinke hos den bedste slagter (stil jer i køen, selvom den er lang for skinkerne og resten af udvalget er så godt, som man kun kan mindes hos en gammeldags slagter!)

Skaldyrsboder - Nede på promenaden ligger en skaldyrsbod, hvor de lokale køber friske østers, muslinger og havsnegle. Skaldyrerne er lige taget op af deres naturlige bassin i indsøen "Thau" ved Marseillan. Når man køber østers eller muslinger får man ofte både citron og persille med. Prisen var 3 euro for 12 østers i sommeren 2005. Som stamkunde får man altid ekstra østers eller en skefuld muslinger med oven i.
Prøv gratineret østers med Noilly Prat sauce - formidabelt! Opskrift her

Restauranter - Prøv jer frem i Agde, Marseillan, i kystbyerne eller i Pezenas. Montpellier har også mange gode!

VIN - Enhver frokost eller middag fortjener at der serveres kold vand og god vin til. I Agde kan man købe lokal vin ved at komme med sine tomme vandflasker og få tanket op med vin, ca. 2,30 Euro pr. liter.
Bedre er det selvfølgelig at købe vin på flaske i supermarkederne eller ved at køre rundt til de lokale vingårde eller cooperativer.
Vi har lavet vores favoritliste, som du kan finde ved at klikke her.