Området
 
AGDE -området
 

Agde ligger i departementet Herault i regionen Languedoc.

Området er præget af en kystlinie kilometerlange sandstrande, masser af vinmarker, store indsøer med østersproduktion og bjergkæder med ikke overrendte skiområder i baglandet.

Agde har et af de højeste antal solskinstimer i Sydfrankrig og nyder godt af at ligge i kort afstand til Middelhavet uden at være fuldkommen invaderet af turister.

Floden deler byen og skaber flere forskellige rekreative områder. Agde er byen man vender glad hjem til for at få ro, når man har fået nok af de dejlige, men også velbesøgte turistområder langs strandene.

Blot nogle få kilometer fra Agde ligger anerkendte vingårde, som byder på vinsmagning og sælger områdets vin til en rimelig pris.

Hele området langs kysten er "skaldyrsområde". Både supermarkeder og restauranter bugner af fisk og skaldyr, som passer utroligt fint til de lokale hvide vine.

Pont du Gard, den gamle romerske akvædukt, er et enestående bygningsværk og et af de fornemste minder fra romertiden. Man har svært ved at forestille sig, hvordan men dengang mellem 40 og år 60 f.Kr. var i stand til at gennemføre et så kæmpemæssigt broarbejde.

Af andre muligheder kan nævnes Le Fort De Brescou. Fortet blev bygget i 1586 og er beliggende lige ud for Cap D`Agde

 

 
L´Herault by night
Pont du Gard